Dropout1

En stjerne er født

"The College Dropout" er et debutalbum fra den amerikanske rapper og producent Kanye West, udgivet i 2004. Albummet blev en kritisk og kommerciel succes og etablerede Kanye som en af de mest indflydelsesrige kunstnere i hip-hop-genren.

Albummet inkluderer 21 sange, der spænder fra upbeat hiphop-hits som "Through the Wire" og "All Falls Down" til mere sårbare numre som "Spaceship" og "Never Let Me Down". Teksterne på albummet reflekterer Wests oplevelser med at opgive college og forfølge sin drøm om at blive en succesfuld musiker, samtidig med at han adresserer større samfundsmæssige problemer som racisme og materialisme.

Dropout2
Dropout3

Den nye lyd

"The College Dropout" er også bemærkelsesværdig for sin innovative produktion, der kombinerer samples fra forskellige genrer samt bruger live-instrumenter i en tid, hvor de fleste hiphop-produktioner var baseret på samplinger alene. Albummet har vundet flere priser og er blevet anerkendt som en af de mest indflydelsesrige hiphop-udgivelser i det 21. århundrede. Det anses også for at have inspireret en ny bølge af eksperimenterende hiphop-kunstnere og bidraget til at forme lyden af genren i de følgende år.

Dropout4
Dropout5

At turde skille sig ud

Kanye West satte altså allerede dengang hans aftryk i historiebøgerne, og brød derved de generelle normer om at være en sort rapper i 00'erne.

Fra poetry slam, en rapper iført en pink polo, kærlighedserklæringer til mor - til at rappe med ståltråd i munden efter en voldsom bilulykke - dette album byder alle velkommen.

Dropout6